Email: mirceapiscubv@yahoo.com

Location

Adresa Str. Stadionului Nr.2, Brasov

time

Luni-Vineri 8.30 - 19.00

phone

Telefon 0722208960 / 0724643414

Despre Vaccinare

Remval Farmacie si Cabinet Veterinar Brasov

Vaccinarea reprezinta o manopera medicala de imunizare a animalului impotriva unor boli pentru care a fost vaccinat. Astfel in urma vaccinarii animalul creaza anticorpi, celule care il pot apara de atacul patogen al virusilor sau bacterilor.

Cand se vaccineaza un caine? Prima vaccinare la un catelus ar trebui facuta la varsta de 5-6 saptamani cu un vaccin monovalent. Urmatoarea vaccinare se va face la varsta de 7-8 saptamani cu un vaccin polivalent care nu conține rabie. A treia vaccinare se va face la varsta de 12 saptamani cu un vaccin polivalent care contine si rabie. Se va continua vaccinarea anuala a catelului. Pentru a putea vaccina antirabic este obligatorie microciparea. Daca medicul veterinar considera ca este necesar (animalul traieste intr-o zona cu risc crescut de inbolnavire) acesta poate repeta unul din vaccinuri sau poate adauga vaccinari suplimentare in funcție de ce risc de inbolnavire prezinta zona.
Exemple de vaccinuri: Nobivac Corona, Nobivac KC, Biocan B, Biocan C, Biocan M.

Cand se vaccineaza pisica?Prima vaccinare se recomanda a fi facuta la 8-9 saptamani cu un vaccin polivalent.
A doua vaccinare se recomanda a fi facuta la 12 saptamani cu un vaccin polivalent care contine si rabie. Pentru pisicuta dumneavoastra aveti optiunea de a vaccina animalul cu 2 tipuri de vaccin, unul care contine leucemie feline si unul care nu contine aceasta boala. Recomandarea noastra este sa folositi vaccinul ce contine leucemie feline, aceasta boala fiind deosebit de grava pentru pisica dumneavoastra sansele de supravietuire fiind aproape nule.

Farmacia noastra veterinara va pune la dispozitie:

Furaje, concentrate, hrana si accesorii si o gama larga de medicamente pentru animale, vitamine, minerale, antiparazitare interne si externe, lese, zgarzi, hamuri, jucarii, adapatori, custi, colivii etc.